camillaochkaffe

Alla inlägg den 15 februari 2012

Av Camilla Augustsson - 15 februari 2012 21:45

Har blivit med katt igen som ni säkert redan har förstått. 


Är en fin liten dam ( Mormor Evas katt ) 


 


Hon är av rasen Maine Coon. Och mamma till min Didas. 

Det har varit spännande tycker Didas sen hans mor kom. .

Har följt henne som en svans med nyfikna ögon. 


 


Verkar ändå som hon börjar känna sig lite hemma. Hon gömmer sig gärna lite mer på dagarna.. Men jag tror.. att det är för alla ljud som kommer med när man bor i lägenehet och lite mer centralt än vad hon är van vid. För så fort kvällen kommer är hon framme och ligger gärna på golvet nedanför soffan. Adidas får komma närmare nu utan att hon fräser. 

Inte för att hon har fräst mycket men jag förstår henne när han e som ett plåster i arslet på henne. 


Har kammat henne och tatt lite tovor. Får ju vara lite mer noggran me hennes päls då hon e långhårig. Adidas älskar att bli borstad han njuter verkligen förfullt. 




Här nedan kommer det lite info om rasen Maine Coon.

För er som kanske kan finna det intressant.   


Utseende


Maine coonen: är en robust och storväxt kattras. De utvecklas långsamt och är inte färdigvuxna förrän i treårsåldern. Honorna brukar väga runt 3,5–6 kg och hanarna 5-10 kg.


Den har stora ögon och öron och ser och hör sina byten bra. Tassarna är stora, runda och välpälsade och kan fungera som snöskor, och svansen är lång och yvig så att katten kan svepa den runt sig under kyliga nätter. Den har kortare päls på huvudet, skuldror och ben för att förhindra tovor. Rasen kan också ha tofsar på öronen, vilket även är vanligt bland vilda kattdjur.


Temperament

Till sättet sägs Maine coonen vara rätt hundlik; de vill alltid vara med överallt och se vad den övriga familjen har för sig. Det är ganska vanligt att de skaffar sig en "favorit"matte/husse som den tyr sig extra till, men de är i allmänhet snälla och trevliga mot alla. En Maine coon har ofta lätt att komma överens med andra djur, både hundar och andra katter. Ett roligt särdrag hos Maine coonen är att den förutom det vanliga jamandet ofta använder sig av ett kvittrande "brrrp", vilket man ofta hör när de är busiga eller då de är ömhetstörstande och vill ha kontakt. Maine coonen har ofta en förkärlek till vatten och leker gärna med vattenskålen. 




Av Camilla Augustsson - 15 februari 2012 21:35

Igår somnade min bonusmormor in. 


Lilla Eva! Evigt tacksam över att vi fick va med och fira hennes 90års dag och att vi firade jul hos mor och far. 

Det sista hon sa till mig då var att du kan väl komma till mig på sportlovet.. och Vist kom jag ner men av fel anledning. Fick ta mina farväl va där både på lördag och söndagen. Pratade med henne fick för mig att hon hörde. Klappade på henne och kamma henne mm. Det känns ändå skönt att hon slapp ifrån när skadorna va så stora. 

Så hon fick ett värdig avslut istället för att bli liggandes. 



Så lilla Mormor Eva. 


Vila i frid. Hoppas du har funnit din älskade man där du är och att ni har det toppen. 

Du kommer alltid att finnas med mig!! Jag har ju din "lilla" Katt hos mig. Lovar att ta bra hand om henne! Hon verkar trivas. 


     


För alltid i mitt hjärta Eva <3  



Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Vikten

Skolan


Ovido - Quiz & Flashcards